Slaven Škrobot, 14. 10. 2022. u 19:30

Biciklom na ruke od Savudrije do Istanbula


Unatoč invaliditetu, Slaven Škrobot odlučio je živjeti svoje snove i putovati svijetom te o svojim pustolovinama i problemima s kojim se susreće pisati na svojem blogu. Iako je već nebrojeno puta pomaknuo vlastite i tuđe granice te svojim usponima na razne vrhove u kolicima rušio svjetske rekorde, prošle godine odlučio se na jedan sasvim novi izazov. S posebno prilagođenim biciklom na ruke krenuo je iz Savudrije i u šest mjeseci putovanja dobiciklirao do Istanbula pritom skupivši 150.000,00 kn za četiri posebno prilagođena bicikla.

Jadranko Kučica, petak 14. 10. u 20:20

Slobodom kirgiških konja u prostranstvu nomadske zemlje i svilenog puta


Slobodom kirgiških konja u prostranstvu nomadske zemlje i svilenog puta, pa sve do visina zlatnog orla... letom oko veličanstvenih alpskih jezera i planina... gdje sve zvijezde su tu za vas. Jadranko Kučica, Jadro "mali Cresanin", kako za sebe voli reći, u svojem će četvrtom nastupu na Pinklecfestu govoriti o Kirgistanu.

Marino Kolarić, 21. 10. 2022. u 19:30

9 dana 6 kotača na putu od 1100 km


Trojica prijatelja u 9 su dana na svojim biciklima prešla više od 1100 km vozeći kroz tri zemlje. Pratili su veći dio biciklističke rute "Drava tour", ali u suprotnom smjeru, birajući i druge rute. Što su sve vidjeli i doživjeli u biciklističkom putovanju podno Alpa i uz Jadran reći će Marino Kolarić.

Ivan Mušlek, 21. 10. 2022. u 20:20

Angvila - najsjajniji biser Kariba


Otok koji je većini putnika, pa i školskih knjiga iz geografije, prošao ispod radara. Donekle i ne čudi, jer je s površinom od 91 km2 za jednu plažu veći od Visa, a manji od Mljeta. Angvila je dom jednih od najljepših plaža svijeta, zbog kojih je u izboru svjetski popularnog časopisa Travel + Leisure čak četiri godine u nizu proglašena za najbolju destinaciju Kariba. Kako je u tom raju provesti božićne i novogodišnje praznike, otkrit će Ivan Mušlek iz Križevaca.

Festival se odvija s ciljem promicanja i širenja kulturne otvorenosti, tolerantnosti i duhovnog bogatstva, stečenog putovanjem i otkrivanjem nepoznatih krajeva. Osim dokumentarističkog pogleda na zemlje kojim se putuje, putopisi odišu i subjektivnim doživljajem putnika koji ih prezentira.